ΤΡΌΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΎΛΟ, ΚΑΙ ΦΌΒΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ…

Και ξεκινάμε από τον Τρούλο επειδή πάει με τον τίτλο γιατί δεν είναι μόνο στον Τρούλο το πρόβλημα. Είναι και στην Αγ. Παρασκευή,στις Κουκουναριές, στις Αχλαδιές, στη Μ. Άμμο και σε όλα τα ρέματα που δεν έχουν καθαριστεί και εκεί που τα αντιπλημμυρικά έργα πραγματοποιούνται εδώ και τριάντα χρόνια μόνο στα προεκλογικά μπαλκόνια και στα καφενεία που κάποιοι μπεκρουλιάζετε και φωνάζετε.

Όσοι πέρασαν δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, υπουργοί, βουλευτές, σύμβουλοι δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Όλα αυτά τα χρόνια που περάσανε έχουν χαθεί κι εδώ περιουσίες. Ευτυχώς που δεν χάθηκαν ζωές μέχρι τώρα. Σκέφτομαι τώρα και μη με πείτε υπερβολικό και κινδυνολόγο ότι με το κλίμα που έχει αλλάξει τα χειρότερα μπουρίνια και βροχές τα κάνει το καλοκαίρι. Τι θα γίνει αν κούφια η ώρα ρίξει ένα τέτοιο νερό σαν κι αυτό στο Πέραμα και πνιγεί ένας τουρίστας; Όποιος και να πνιγεί  ή Σκιαθίτης, ή τουρίστας η αξία του είναι ίδια σαν ανθρώπινη ζωή. Με τον τουρίστα όμως τελειώσαμε και το νησί. Το κλειδώνουμε για κανα-δυο, τρία, πέντε μπορεί και δέκα χρόνια, γιατί δεν πρόκειται να πατήσει άνθρωπος.

Θα πάθουμε τέτοια δυσφήμηση που δεν τη βάζει ο νους μας. Στις εκθέσεις στο εξωτερικό θα μας βλέπουν και θα φεύγουν τρέχοντας. Τα τουριστικά γραφεία θα ρίξουν τόσο τις τιμές που θα είναι πιο κάτω κι απ’ τον ΕΝΦΙΑ. Θα ζητάνε τέτοια ασφαλιστικά συμβόλαια από τα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία που ούτε το ΙΚΑ δε θα έχει να τα καλύψει.

Μιλούσα με κάποιον αρμόδιο και υπεύθυνο και μου είπε ότι φταίνε κι αυτοί που χτίσανε μέσα στα ρέματα και στις λάκες που ήταν βάλτοι.

Και ποιος τους άφησε να χτίσουνε κύριε αρμόδιε; Τι κάνατε για τους εμποδίσετε; Τι κάνατε για να προστατεύσετε και τους ίδιους και το νησί ολόκληρο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ!!! Τους δώσατε και τις άδειες να χτίσουν για να πάρετε ψήφους στις εκλογές. Τους δίνατε τις μπουλντόζες του Δήμου να ανοίξουν το ρέμα για να περνάνε στα δωμάτια. Τους ρίχνατε τα τσιμεντάκια και την άσφαλτο όπως θέλετε να κάνετε και τώρα με το 1,5 εκατομμύριο που ψηφίσατε πριν δυο μέρες! Ούτε ένα ευρώ για τα αντιπλημμυρικά γιατί η άσφαλτος φαίνεται πιο πολύ και τραβάει πιο πολλούς ψήφους. Εσείς τα φτιάξατε αυτά για τα ψηφαλάκια. Τώρα γιατί τους κατηγορείτε; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ. Αυτό το κτήμα του άφησε ο πατέρας του και αυτό έχτισε για να ζήσει. Εσείς τους βοηθήσατε να τα χτίσουνε χωρίς να τους πείτε, που και πως να χτίσει και δεν φροντίσατε γύρω γύρω να έχει πρόσβαση, ασφάλεια, φωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση και ένα ξεφτιλισμένο αγωγό στο ρέμα να μην τους πάρει το σπίτι.

Όταν θρηνήσουμε περιουσίες ή θύμα θα είναι πολύ αργά. ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΗΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΩΡΑ. Και ο Δήμος και η Περιφέρεια και τα Υπουργεία σας μαζί.

Όποιον ρωτάω μου λέει ότι εγώ το έλεγα από το ’92, άλλος λέει εγώ φώναζα το 2000, άλλος ότι το ξεκίνησα και άργησε η μελέτη και άλλος λέει δεν υπάγεται σε μας, άλλος λέει να μου φέρουν τη μελέτη, άλλος λέει δεν έχουμε εμείς την ευθύνη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!!!

Από εδώ και πέρα δε θα ανεχτώ κανέναν ούτε να βγει στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο, ούτε να τον δω να γράψει στο Facebook, ούτε στα καφενεία, να πει τίποτα από αυτά τα παραπάνω. Αυτοί που πέρασαν μέχρι τώρα τα τελευταία 30 χρόνια, Δήμαρχοι (2 είναι) Νομάρχες, Περιφέρεια ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ!!! Κάντε το τώρα!!! και χωρίς καμάρι, χωρίς ντουντούκες. Ούτε έργο πνοής είναι, ούτε κοιτάξτε τι μεγάλος πολιτικός είμαι, ούτε εσείς οι ίδιοι θα το φτιάξετε!!! ΕΡΓΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ και απλά φροντίστε να ενδιαφερθείτε. Αυτό είστε και τίποτα άλλο, αδιάφοροι!!!

Δεν θα πω μπράβο σε κανέναν που θα το φτιάξει γιατί είναι χρέος σας. Όποιος το φτιάξει θα σταματήσω να τον ξεφωνίζω και να τον ξεμπροστιάζω. Οι υπόλοιποι περιμένετε έρχεται μακρύς χειμώνας φέτος και όσα γράφονται μένουν μέχρι τις εκλογές που σας νοιάζουν και σας καίνε.

Πηγή www.skiathosview.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις