ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ (BLS) ΒΑΣΙΚΉΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ CPR/AED

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν σταματήσει η καρδιά να χτύπα σε έναν συνάνθρωπο σου; Ξέρεις τι είναι ο αυτόματος απινιδωτής AED και πως λειτουργεί ; μάθε και πάρε πιστοποίηση από τον πανευρωπαϊκό φορέα καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης ERC το μονο Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης με την χρήση απινιδωτή.

Η Ελληνική Εταιρία Προνοσοκομιακής Φροντίδας και η Ελληνική Ομάδα Διασωσης Σκιαθου διοργανώνει 16 και 17 Φεβρουαρίου πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης με την χρήση αυτόματου απινιδωτη. Ολοι οσοι δηλώσουν συμμετοχή και ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκπαιδευση θα λάβουν διεθνή πιστοποίηση από τον πανευρωπαϊκό φορέα καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης ERC. Η πιστοποίηση αυτή είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και έχει ισχυει για 3 χρόνια.

***Το πιστοποιημένο σεμινάριο ΒLS το οποίο συνδιοργανώνει η ΕΟΔ ΣΚΙΆΘΟΥ και η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΊΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ανακοινώνονεται τώρα μετά την λήξη της παρουσίασης των πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας_ Δήμο Σκιάθου και 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΆ ΕΛΛΑΔΑΣ διοτι θέλαμε η παρουσίαση αυτή να έχει την αναμενόμενη συμμετοχή από τους πολίτες παρόλο που οι ημερομηνίες για το πιστοποιημένο Σεμινάριο BLS στην Σκιαθο έχουν γίνει γνωστές εδώ και καιρό.

** Σημείωση βεβαιώσεις παρακολούθησης Σεμιναρίων πρωτων βοηθειών μπορούν να δώσουν και άλλοι φορείς αλλα ο μόνος πιστοποιημένος φορές Καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης είναι το ERC.

Τί είναι το BLS®;

Πρόκειται για το μόνο επίσημο και πιστοποιημένο σεμινάριο από τη European Resuscitation Council που πραγματοποιείται με εκπαιδευτές του Resuscitation Teaching Council of Greece.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλαμβάνει: την έγκαιρη αναγνώριση του ασθενή σε κίνδυνο, την ενεργοποίηση του συστήματος πρώτων βοηθειών, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων, την ασφαλή και κατάλληλη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την τοποθέτηση του ασθενή σε θέση ασφαλείας μετά την επιτυχή αναζωογόνηση, όπως και την εφαρμογή πρώτων βοηθειών στην περίπτωση πνιγμονής.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Απευθύνεται σε:
α) όλους τους πολίτες που θέλουν να πιστοποιηθούν και επιθυμούν να αναγωρίζουν την καρδιακή ανακοπή και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες,
β) σε υπαλλήλους ή εργαζόμενους μεγάλων εταιρειών - ξενοδοχείων ναυαγωσώστες που υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να απαιτηθεί η υποστήριξη βασικών λειτουργιών της ζωής σε κάποιον συνάδελφό τους ή επισκέπτες ή λουόμενους,
γ) σε όλους τους εργαζόμενους στον Τομέα Υγείας,
δ) ως προαπαιτούμενη γνώση δεξιοτήτων για ιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής.

Πόσο διαρκεί;

To σεμινάριο διαρκεί περίπου 5-5,5 ώρες, πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα και με αντίστοιχο ελληνικό βιβλίο.
Ποιά είναι η δομή του σεμιναρίου;
Οι εκπαιδευτικές ομάδες είναι των 3-6 ατόμων (το μέγιστο) με έναν ή δύο εκπαιδευτές η κάθε ομάδα. Η τελική αξιολόγηση γίνεται μετά από τη συγκέντρωση των εκπαιδευτών και συνολική εκτίμηση των ικανοτήτων και της παρεχόμενης ασφάλειας στην αναζωογόνηση για τον κάθε εκπαιδευόμενο ξεχωριστά (continuous assessment). Μετά από αυτό και την Online σύνδεση με την βάση δεδομένων του European Resuscitation Council ο κάθε εκπαιδευόμενος λαμβάνει άμεσα το επίσημο και αναγνωρισμένο διεθνώς πιστοποιητικό του ERC.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τζούμας Αθανάσιος 6982593516
Ελένη Γιαννακοπούλου eyesland (οδός Παπαδιαμάντη) 6974716409.

Οι εγγραφές θα γίνουν μέχρι 2 Φεβρουαρίου ώστε να δηλωθούν και κατοχυρωθούν οι θέσεις των συμμετεχόντων στην βάση δεδομένων του ERC.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις