Ορθοδοξία | Ι.Μ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 9-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Πρόγραμμα Εκδρομής otisimvenistinskiatho.gr

Πρόγραμμα Εκδρομής

9/12/2019:Αθήνα-Tελ αβιβ(Άγιοι Τόποι)
Συγκεντρωνόμαστε στό αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος στις 04:30 π.μ. για την πτήση μας στις 06.10 με προορισμό τους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο Ben Gourion.
Πρώτος σταθμός της ξενάγησης μας είναι η περιοχή της Λύδδα για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου.Μεταβαίνουμε στη Σαμάρεια, στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα.Προσκυνάμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στον Ναό της Αγ.Φωτεινής.
Επισκεπτόμαστε,στη πόλη της Σεβάστεια,τη φυλακή όπου και ο τόπος θανατώσεως του Προδρόμου.Εκεί, προσκυνάμε και τον τάφο του.Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να δειπνήσουμε και για να διανυκτερεύσουμε.
10/12/2019:Ιεροσόλυμα
Παίρνουμε το πρωινό μας.Ξεκινάμε την ξεναγησή μας από το Ναό της Αναστάσεως στην Αποκαθήλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προσκυνάμε το ¨μη μου άπτου¨ όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή.
Συνεχίζουμε την επισκεψή μας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου,στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε την οδό του Μαρτυρίου, επισκεπτόμαστε το Πραιτώριο, την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ι. Μ. Αγ.Άννης και τη Φυλακή του Απ.Πέτρου.
Εξερχόμενοι του τείχους προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου.Μετάβαίνουμε στον κήπο της Αγωνίας.Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
11/12/2019:Ιεριχώ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την Ιεριχώ. Ανεβαίνουμε στην Ι. Μ. του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στην Ι.Μ.Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών).Μεταβαίνουμε στα ύδατα του Προφήτη Ελισσαίου και προσκυνάμε στην Ι. Μ. του Πρ.Ελισσαίου. Εκει, βρίσκεται και η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.Συνεχίζουμε στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου τελούμε Αγιασμό,και στην Ι. Μ. του Αγ.Γερασίμου του Ιορδανίτου.
Επιστρέφοντας κατευθυνόμαστε στη Βηθανία, όπου είναι ο τάφος τού Αγ.Λαζάρου και η Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας.Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
12/12/2019:Τιβεριάδα
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Τιβεριάδα. Επισκεπτόμαστε το Θαβώριο Ορος, στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος έλαβε το αγγελικό μήνυμα.
Το επόμενο προσκύνημα μας είναι στην Κανά της Γαλιλαίας, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου.Αμέσως μετά μεταβαίνουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος, όπου επισκεπτόμαστε την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ. Στην πόλη της Καπερναούμ τελέστηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου.
Επιστρέφοντας προσκυνάμε στην Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος, εκεί που κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
13/12/2019:Βηθλεέμ-Αθήνα
Σήμερα,ξεναγούμαστε στην Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Χριστός και πηγαίνουμε στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη 14.000 Νηπίων.
Επισκεπτόμαστε επίσης το Προσκύνημα των Ποιμένων, <Δόξα εν Υψίστοις>. Ακολουθεί προσκύνημα στον Αγ.Θεοδοσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγ.Θεοδοσίου, της Αγ.Ευλογίας, της Αγ.Σοφίας, μητέρας του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ.Θεοδότης μητέρας των Αγ.Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ.Μαρίας, μητέρας των Αγ.Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας και στην Ι.Μ του Πρ.Ηλία. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στις 19.55μμ για την Αθηνα.

Κόστος
  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο: € 600
  • Επιβάρυνση μονόκλινου:150 €
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ / Τελ Αβίβ – Αθήνα με την ALITALIA (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων}.
  • Όλες οι μετακινήσεις με πολυτελη τουριστικά ταξιδιωτικά λεωφορεία εντός Ισραήλ.
  • 4 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε 4* Ξενοδοχείο MOUNT DAVID BETHLEHEM με ημιδιατροφή.
  • Έμπειρος πολύγλωσσος συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Προσωπικά Έξοδα(τηλέφωνα κ.λ.π.)
  • Ποτά, μεταλλικά νερά, αναψυκτικά.
  • Φιλοδωρήματα(10 €) για ολο το ταξιδι,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.
  • Μετάβαση με ταξί στον Άγιο Σάββα. Κόστος μεταφοράς:10 €
  • Ανάβαση με ταξί στο Θαβώριο Όρος. Κόστος μεταφοράς:10 €
Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής:
  • Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν πληρωμής προκαταβολής 300 € και φωτοτυπία του διαβατηρίου.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών πριν την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
  • Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Κ.ΒΑΛΑΣΙΑ  ΤΗΛ. 6981201623
Προσοχή
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή δυσκολία μετάβασης λόγω αναγκών του Πατριαρχείου μας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις