ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΑΠΟ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...OTISIMVENISTINSKIATHONEWS.GR

Η ψυχή των ­Ορθοδόξων εί­­ναι άρρηκτα ­δεμένη με τη Θε­οτόκο, την ­Παντάνασσα, την Πλατυτέρα των ουρανών.

Αυτή την Παναγία προβάλλουν οι ιερές παρακλήσεις ­τονίζοντας τη δύ­ναμη των πρεσβειών της στο ­θρόνο της ­Χάριτος, την ­ευ­­λογία και την ­ακαταμάχητη ­βοήθεια που παίρνουμε κάθε φορά που ­απευθυνόμαστε σ᾿ αυτήν.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας! Μαζί με τη νηστεία που ξεκινά την 1η Αυγούστου ξεκινούν και οι παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο που διαρκούν μέχρι τις 14 του μήνα. 
Η νηστεία και οι παρακλήσεις μας προετοιμάζουν για την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας. Τι είναι, όμως, η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο; 
Κάθε απόγευμα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τελείται στους ναούς η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος, ή αλλιώς της παράκλησης. Υπάρχει ο μικρός και ο μεγάλος παρακλητικός κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η μικρή, δηλαδή, και η μεγάλη παράκληση, όπως είναι γνωστές. Πρόκειται για δύο διαφορετικές ακολουθίες, με πολλά κοινά τροπάρια κι ευχές μεταξύ τους, οι οποίες τελούνται εναλλάξ κάθε απόγευμα από την 1η μέχρι και τις 13 Αυγούστου.Δεν τελείται παράκληση την παραμονή της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος καθώς και τα Σάββατα που μεσολαβούν αυτή την περίοδο καθώς κατά τις μέρες αυτές τελείται η ακολουθία του εσπερινού.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις