Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την ομάδα των Special Olympics της Σκιάθου...otisimvenistinskiathonews.GR


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την ομάδα των Special Olympics της Σκιάθου έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο, με τους αθλητές του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas Γαρυφαλλιά Βαλμά, Κωνσταντίνο Βαλμά και Γκεράλντο Αλί, αλλά και τους εν δυνάμει αθλητές, τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματκής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σκιάθου (ΕΕΕΕΚ).

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια και ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο, τους αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και τον γυμναστή του Δήμου και υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas-Σκιάθου Κλέανθη Κλιφόπουλο, ευχήθηκαν καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες, στους αθλητές και καλή δύναμη στον υπεύθυνο του προγράμματος.


Αξίζει να αναφερθεί πως στους Πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022»  συμμετείχαν οι αθλητές Γκεράλντο Αλί, ο οποίος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του και του απονεμήθηκε αργυρό μετάλλιο, η Γαρυφαλιά Βαλμά, η οποία τερμάτισε 3η στην κατηγορά της και της απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Βαλμάς, ο οποίος τερμάτισε 4ος στην κατηγορία του. Την αποστολή συνόδευσε ο γυμναστής του Δήμου Σκιάθου και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Hellas-Σκιάθου Κλεάνθης Κλιφόπουλος, καθώς, επίσης οι μητέρες των αθλητών, Γιάννα Κωνσταντινίδη και Λιντίτα Αλί.


Για την ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα,  καθοριστική ήταν η βοήθεια του αείμνηστου Ανδρέα Ποταμιάνου. Το Τοπικό Πρόγραμμα της Σκιάθου εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή του σε 21 πόλεις της χώρας μας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


“Μας ενδιαφέρει να είμαστε κοντά στα παιδιά και στους ήρωες γονείς. Ο Δήμος πάντοτε σε συνεργασία με τα Special Olympics, υποστηρίζει τους αθλητές και τις οικογένειές τους. Με το πέρας της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Δήμος, με ίδιους πόρους, θα συνεχίσει το πρόγραμμα μαζί με τους ανθρώπους των Special Olympics. Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να είμαστε δίπλα στους αθλητές και τους γονείς, που με τον αγώνα τους, στον στίβο αλλά κυρίως στον “στίβο της ζωής”, δίνουν το παράδειγμα πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κλεάνθη Κλιφόπουλο γυμναστή του Δήμου και υπεύθυνο του προγράμματος, για την εξαιρετική συνεργασία, τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβη ε.τ. κύριο Διονύσιο Κοδέλλα και την Διευθύντρια των Special Olympics Hellas κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου για την υποστήριξη.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις