Στη Σκιάθο το 8ο Γυμνάσιο Βόλου...otisimvenistinskiathonews.gr

 Τριήμερη διδακτική εκδρομή, στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος των μαθημάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών γερμανικών και γαλλικών, πραγματοποίησε μια ομάδα 28 μαθητών και μαθητριών από την Γ΄ Τάξη του 8ου Γυμνασίου Βόλου στο νησί της Σκιάθου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Λουφοπούλου Εβελίνα, καθηγήτρια Γερμανικών, την κ. Καρασμάνογλου Γεωργία – Οικιακής Οικονομίας και την κ. Αντωνίου Σαββοπούλου Καλλιόπη – Γαλλικών.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο την καταγραφή των πιο σημαντικών τοπόσημων και την ιστορία τους, την οποία και θα αποτυπώσουν πέραν των ελληνικών σε ακόμα δυο γλώσσες, τα Γερμανικά και τα Γαλλικά.

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι ο αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεολαίας Δημήτρης Καραθανός και ο δημοσιογράφος του Skiathoslife.gr Νίκος Τζούμας.

Επίσης, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, όπου με την εξαίρετη ξενάγηση του Γιάννη Παρίσση και μέσα από τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στους δύο αιώνες Ναυπηγικής και Ναυτικής Ιστορίας της Σκιάθου.

Την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας. Την τελευταία ημέρα πριν την επιστροφή οι μαθητές επισκέφθηκαν το Σπίτι – Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις