ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ | Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)...OTISIMVENISTINSKIATHONEWS.GR

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή πρωί 16-4-2021 :
Προηγιασμένη εσπερινή θεία λειτουργία 7:30- 10:00 π.μ.
(Παρακαλούμε πολύ στην αγάπη σας για την αποφυγή συνωστισμού και για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας , θα τελεσθούν θείες λειτουργίες)
Παρασκευή 16/4,
Σάββατο 17/4,
Κυριακή 18/4,
Τετάρτη εσπέρας προηγιασμένη 21/4,
Παρασκευή πρωί προηγιασμένη 23/4,
Σάββατο του Λαζάρου 24/4,
κυριακη των βαΐων 25/4.
Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα εκτός της Μεγάλης Παρασκευής.
Την μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί κανονικά η εσπερινή θεία λειτουργία και θα κοινωνήσουν μόνο όσοι εκκλησιαστούν! Η θεία λειτουργία θα αρχίσει στις 7:30 π.μ. - 9:30 π.μ.
Δεν είναι έθιμο η θεία κοινωνία όπως πολλοί δυστυχώς πιστεύουν και έχουμε απόλυτη ευθύνη , λανθασμένα επικράτησε η μεγάλη προσέλευση πιστών το ξημέρωμα της μεγάλης Πέμπτης προφασιζόμενοι την πρωινή τους εργασία, όμως ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι κατά την προσέλευση αυτή. Έτσι λοιπόν με την πανδημία που έπληξε όλους τους λαούς και αφού φτάσαμε στο σημείο η πίστη μας να αμφισβητεί την αλήθεια, να αμφισβητεί τον Χριστό μας ως αληθινό θεό, να αμφισβητεί ακόμα και το ιερότερο μυστήριο της εκκλησίας μας της Θείας Ευχαριστίας, το Σώμα κ το Αίμα Του Χριστού μας, από φέτος θα διορθώσουμε τα λάθη μας, θα πράξουμε το σωστό και πριν ζητήσουμε τον Χριστό με ειλικρινή ζέση πίστεως να έρθει στην ψυχή και στο σώμα μας να μας αγιάσει, θα εκκλησιαστούμε και θα προετοιμαστούμε σωστά ώστε να σταθούμε ενώπιον του Αγίου ποτηρίου και να γευθούμε μετά δακρύων και συντριβής καρδίας το άχραντον Σώμα και Αίμα του.
Σε κανέναν ιερό ναό του νησιού δεν θα μεταδοθεί η θεία κοινωνία των αχράντων μυστηρίων χωρίς να προηγηθεί ο εκκλησιασμός των πιστών.
Για τους εργαζομένους καλό θα ήταν να αποφασίσουν μέσα σε αυτές τις ημέρες που θα τελεσθούν οι θείες λειτουργίες που προαναφέραμε και κατά την μεγάλη εβδομάδα να διαθέσουν μια ώρα έστω από την εργασία τους για να συμμετέχουν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας. Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται.
(Για το μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης παρακαλούμε να προσέλθετε μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου)
Τηρώντας τα μέτρα μετά πάσης προσοχής, σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας, με τις κατάλληλες αποστάσεις και με υπομονή να περάσει σύντομα η επικινδυνότητα της θλιβερής κατάστασης που ζούμε όλοι, προσευχόμενοι και όχι γογγίζοντες, συλληπούμενοι στους πενθούντες αδελφούς μας και παρηγορώντας τους με αγάπη και προσευχή, με τη βοήθεια του Θεού και της παναχράντου Μητέρας Του ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, καλή και ευλογημένη Ανάσταση!!!
Εκ της Ιεράς Μονής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις