Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού στη Μαγνησία

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, η τελευταία για τη χρονιά που φεύγει, αναμένεται να σημειωθεί σήμερα και αύριο στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά τα επιμέρους χαρακτηριστικά δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.
Η πρόσκαιρη αλλαγή των επόμενων ημερών «δεν έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι στη διάρκεια της σημερινής και της αυριανής μέρας, τόσο στη Μαγνησία όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σε μεγάλο υψόμετρο, άνω των 800 μέτρων.
Οι νοτιάδες που θα πνέουν, και οι βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν, θα λιώσουν το λευκό στρώμα που αναμένεται να σχηματιστεί στις ψηλότερες κορφές των βουνών, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα, όπως επεσήμανε ο κ. Καντερές.
Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά από μεθαύριο, Σάββατο, ενώ η παραπάνω βελτιωμένη εικόνα θα παραταθεί και τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, με τον καιρό να θυμίζει κατά πολύ, τις συνθήκες που επικράτησαν τα Χριστούγεννα.
Ο καλός καιρός θα διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη και η γενική εικόνα αναμένεται να είναι καλή, καθώς εξασθενούν οι βοριάδες και η νέα χρονιά καταφθάνει με αίθριο καιρό.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις