Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης...otisimvenistinskiathonews.GR

Που και πότε αναμένονται οι πρώτες βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο την νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα επικρατήσουν ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.
Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 24 βαθμών Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και παροδικά αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή).
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ, στα νοτιοδυτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο την νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα κατά τόπους).
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 07 και 27 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Στα βορειοανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23-25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις παροδικά στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από ασθενείς διευθύνσεις. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα και στα βόρεια, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια πελάγη θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά, από το μεσημέρι στα βόρεια, θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά, φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, από το βράδυ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις