Θ. Τζούμας: Όποιος προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον θα μας βρει απέναντι...otisimvenistinskiathonews.GR

Είπε ότι σε περίοδο κρίσης, συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα στη Σκιάθο
Δεύτερη μήνυση σε διάστημα δύο μηνών κατέθεσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας κατά, της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΤΕΝΑΜΑΡ Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενία Σκιάθου” και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΕΛΙΒΙ Ανώνυμη Εταιρία Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων”, για εργασίες υλοτομίας και στην συνέχεια στην καύση των υλοτομηθέντων δένδρων προφανώς χωρίς άδεια από το Δασαρχείο, για παράνομη υλοτόμηση στα κοινόχρηστα και κοινωφελή οικοδομικά τετράγωνα, η κατοχή των οποίων έχει παραχωρηθεί στον δήμο Σκιάθου, προσβάλλοντας έτσι και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου και προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην ιδιοκτησία του Δήμου και το φυσικό περιβάλλον.
Ο δήμαρχος μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και είπε ότι σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, συμβαίνουν και άλλα δυσάρεστα πράγματα στη Σκιάθο, διαβεβαίωσε ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, καθώς αυτή η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δίνοντας το μήνυμα ότι το κεφάλαιό μας είναι αυτή η φυσική ομορφιά, από την οποία εξαρτόμαστε και ζούμε.
«Ο επενδυτής έχει οικειοποιηθεί έκταση»
Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα, ο επιφανειούχος για 99 χρόνια του Ξενία, ο οποίος έχει αγοράσει και τη διπλανή έκταση, που φτάνει μέχρι τις παραλίες Μπανάνα και Μικρή Μπανάνα, είναι υπεύθυνος εκτός του ότι ξεράθηκαν και στη συνέχεια κόπηκαν κουκουναριές του είδους pinuspinea, που είναι συνέχεια του δάσους Κουκουναριών. Τα δένδρα αυτά βρίσκονται και σε οικοδομικά τετράγωνα που ανήκουν στον Δήμο Σκιάθου, που με συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησε στο Δήμο οικοδομικά τετράγωνα έκτασης περίπου 15 στρεμ.
«Ο επενδυτής έχει οικειοποιηθεί την έκταση αυτή, φτιάχνοντας δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς να έχει εκδώσει άδεια, έχει οικειοποιηθεί τον χώρο στάθμευσης, έχει τοποθετήσει μπάρες στους παραχωρημένους πεζόδρομους», ανέφερε ο κ. Τζούμας.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι όλα αυτά έγιναν επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που έδειξε τουλάχιστον ανοχή, για όλα αυτά ο ίδιος έχει κινηθεί νομικά για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή και τόνισε ότι το τελευταίο περιστατικό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς μεσούσης της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε με γενική παύση εργασιών, ο ανάδοχος βρήκε την ευκαιρία να υλοτομήσει παράνομα περίπου 12 κουκουναριές, ενώ 34 είχε υλοτομήσει τον περασμένο Ιανουάριο!
«Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα
ελέγχων στα δέντρα»…
Αναφερόμενος στα αίτια που ξεραίνονται τα δένδρα, ο Θ. Τζούμας είπε ότι το Δασαρχείο με έγγραφό του ενημέρωσε ότι πήρε δείγματα από τον κορμό και από πευκοβελόνες, τα έστειλε για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέσπασε ασθένεια των δένδρων μόνο γύρω από το Ξενία.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η Σκιάθος, με την περίπτωση αυτή, γιατί πρόκειται για μια μοναδική και από τις πιο ωραίες περιοχές στη Μεσόγειο, ατύχησε, από πλευράς επενδυτή, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.
Ο Θ. Τζούμας επανέλαβε ότι είχε καταθέσει εξώδικο τον Σεπτέμβριο του 2019, για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, και ο επενδυτής απάντησε με εξώδικο ότι η έκταση δεν ανήκει στο Δήμο και την αξιοποιεί ο ίδιος, κάτι που έπρεπε να δει θετικά ο Δήμος, ενώ σε ότι αφορά στις μπάρες που τοποθέτησε στους πεζόδρομους που οδηγούν στις παραλίες, ισχυρίστηκε ότι και ο Δήμος υπέδειξε ότι βάζει μπάρες στους πεζόδρομους, λέγοντας ότι η μόνη διαφορά είναι ότι τις μπάρες τις βάζει και τις ελέγχει ο Δήμος και όχι ιδιώτης.
magnesianews.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις