Ορθοδοξία | Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Σκιάθου. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...otisimvenistinskiathonews.GR

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ
Με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τη τέλεση της Αναστάσιμης Παννυχίδος κατά την Απόδοση της μεγάλης εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020. Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για τη μεταφορά του εορτασμού της Αναστάσεως όπως εσφαλμένα λέγεται.
Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγινε γιατί η ημέρα αυτή, 40 ημέρες μετά το Πάσχα, ψάλλεται στους ναούς για τελευταία φορά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Στον ενοριακό μας ναό κατά την εορτή της αποδόσεως του Πάσχα τα τελευταία χρόνια τελούμε αγρυπνία προσφέροντας κόκκινα αυγά. Έτσι μπορούν όσοι απείχαν από τη νύχτα της Αναστάσεως για λόγους πέρα από τη θελησή τους να χαρούν και να πανηγυρίσουν.
Η Αναστάσιμη Παννυχίδα αποτελεί τον κανόνα του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου/ ακολουθια επιταφίου ( Κύματι θαλάσσης.... κλπ) που ψάλλεται στους ναούς και πριν την αφή του Αγίου Φωτός.
Έτσι λοιπόν την 26η Μαΐου 2020 θα ψαλλεί και πάλι αυτός ο κανόνας και το Χριστός Ανέστη με τη συμμετοχή των πιστών εφόσον έχουν παρέλθει τα περιοριστικά μέτρα.
Η μη ορθή γνώση της εκκλησιαστικής τάξης και του λειτουργικού τυπικού προκαλεί παρανοήσεις και διαστρεβλώσεις.
Γι ' αυτό να αναζητούμε πάντα τη σωστή πληροφόρηση από τους σωστά καταρτισμένους.
Εκ του Ι.Ν..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις