Απέχουν οι μικροί μαθητές της Σκιάθου από τα μαθήματά τους - Κινητοποιήσεις λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχωρούν σήμερα οι 205 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών είναι σημαντικές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του νησιού, ακόμη και σε βασικές θέσεις, όπως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Οι γονείς των μαθητών, σε γενική τους συνέλευση το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές σε αποχή σήμερα και αύριο, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες.
Για το θέμα των ελλείψεων, μίλησε το πρωί στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, Νίκος Αναγνώστου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνώστου, η παιδεία στο νησί του Παπαδιαμάντη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Οι ελλείψεις καταγράφονται τόσο στα δημοτικά Σχολεία όσο και στο Ειδικό, καθώς και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Χαρακτηριστικά, στην γ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου, από την αρχή της σχολικής χρονιά δεν έχει καν εμφανιστεί δάσκαλος, ενώ στο Ειδικό Σχολείο υπηρετεί μόνο η… Διευθύντρια. Επιπρόσθετα, στο 1ο Δημοτικό απουσιάζουν μουσικός και γυμναστής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου ως Ολοήμερο.
Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, απουσιάζουν περίπου 10 εκπαιδευτικοί.
«Τις Β. Σποράδες τις έχουν στο περιθώριο, νομίζουμε ότι είμαστε ακριτικά νησιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνώστου, συμπληρώνοντας πως παρ’ όλο που για το θέμα αυτό οι γονείς και η δημοτική Αρχή έχουν ενημερώσει πολιτικούς και κάθε υπεύθυνο, εν τούτοις παραπέμπονται από… Δευτέρα σε Δευτέρα…
«Οι γονείς έχουν εξαγριωθεί, έχουν αρχίσει οι κινητοποιήσεις. Σήμερα είναι κλειστό το 2ο δημοτικό και θα συνεδριάσουν και αύριο για να δουν εάν θα κλείσουν και τα υπόλοιπα σχολεία. Περνάμε την χειρότερη περίοδο της Ελλάδος, όλοι προσπαθούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και βλέπουμε ότι από την Πολιτεία είμαστε στο περιθώριο» σημείωσε ο κ. Αναγνώστου, καταλήγοντας πως μεγάλο εξίσου είναι το πρόβλημα των παιδιών της Γ’ Λυκείου, όπου κι εκεί λείπουν καθηγητές βασικών ειδικοτήτων για τις πανελλαδικές. «Ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται περισσότερο από την στιγμή που προσπαθούν οι γονείς να καλύψουν τα κενά με φροντιστήρια», τόνισε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις