Στους ιδιώτες η συγκοινωνία στη Σκιάθο...otisimvenistinskiathonews.GR

 Αποδεκτή η προσφυγή της δημοτικής αρχής κατά της θέσης της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, που υπερίσχυσε στο δημοτικό συμβούλιο

 Σίριαλ με απρόβλεπτη εξέλιξη το ζήτημα της μικροσυγκοινωνίας της άγονης γραμμής Σκιάθου – Κουκουναριών, που παραμένει σε εκκρεμότητα, δημιουργώντας μέτωπο αντιπαράθεσης για συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στο δημοτικό συμβούλιο.

 Νέα δεδομένα προκύπτουν μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα, που κάνει δεκτή την προσφυγή της δημοτικής αρχής κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να αναλάβει ο δήμος Σκιάθου την λειτουργία της γραμμής, μετά το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, οι δύο παρατάξεις είχαν εισηγηθεί την παραμονή της γραμμής στην αρμοδιότητα του δήμου, προκειμένου να έχει την δυνατότητα είτε της λειτουργίας με εποχιακό προσωπικό, είτε της δημοπράτησης, εφόσον υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ουσιαστικά δίνεται το «πράσινο φως» της λειτουργίας της γραμμής από ιδιώτες, μέσω της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας γίνεται υπέρ του δήμου ή της κοινότητας που η άγονη γραμμή θα εξυπηρετήσει. Εφόσον ο ΟΤΑ δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ανάληψη της μικροσυγκοινωνίας, ο νομάρχης απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η παραπάνω αρμοδιότητα ασκείται πλέον από τους κατά τόπους περιφερειάρχες.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να υλοποιηθεί η εκτέλεση της υπηρεσίας, έπρεπε ήδη να έχει συσταθεί νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας στον δήμο Σκιάθου, και να έχει στελεχωθεί η σχετική υπηρεσία με το κατάλληλο προσωπικό, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί Oργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας στο δήμο Σκιάθου και στο υπάρχον σχέδιο Ο. Ε. Υ. δεν προβλέπεται υπηρεσία συγκοινωνιών του νησιού, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την προσφυγή του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα και δημοτικών συμβούλων, ακυρώνοντας την παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «ως μη νομίμως ληφθείσα και μη έχουσα το προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο». Κατά της παραπάνω απόφασης, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός προθεσμίας ενός μηνός.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου

Βολές κατά πάντων εξαπολύει, στο μεταξύ, η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου για το ζήτημα των συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι ο νόμος που τις ρυθμίζει είναι απαρχαιωμένος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. «Στην ουσία, αντί ο Δήμαρχος και η παράταξη του να δώσουν τη μάχη για να υπάρχει όλο το χρόνο δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί όλο το νησί με μόνιμο προσωπικό, την τορπίλισαν» σημειώνει η ΛΑΣ Σκιάθου.

Παραθέτοντας τις θέσεις της, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει: «Δημοτική Συγκοινωνία με μόνιμο προσωπικό και απασχόληση του πλεονάζοντος προσωπικού το χειμώνα σε άλλες ανάγκες του Δήμου με παρόμοιο αντικείμενο εργασίας. Επέκταση της γραμμής Σκιάθος – Κουκουναριές σε αεροδρόμιο, Ευαγγελίστρια, Ξάνεμο και Καλύβια για εξυπηρετούνται χειμώνα καλοκαίρι εργαζόμενοι και μαθητές. Μειωμένο κατά πολύ κόμιστρο για τους μόνιμους κατοίκους που για να μετακινηθούν το καλοκαίρι από και προς την εργασία τους αλλά ακόμα και για ένα μπάνιο, χρυσοπληρώνουν. Οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας θα δοθεί με δημιουργία κρατικού, ενιαίου φορέα συγκοινωνιών που σαν σκοπό δεν θα έχει το κέρδος άλλα την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης ντόπιων και τουριστών».

taxydromos.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις