Εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, με την ονομασία «Μήδεια»,...otisimvenistinskiathonews.GR

 Εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, με την ονομασία «Μήδεια», που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην Συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου 2021 και ώρας 11.00π.μ, του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων κατόπιν προσκλήσεως της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Β. Σποράδων , Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσίας όλων των Υπηρεσιακών και εκπροσώπων των Δήμων της Μαγνησίας. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος, Γιάννης Γιαννίτσης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Ταμπάκης.Στη Συνεδρίαση συζητήθηκε σε επίπεδο Περιφέρειας ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που ακολούθησε στις 13:00μ.μ. συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Γιαννίτσης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βασίλης Ταμπάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Γρηγόρης Ακρίβος, ο Λιμενάρχης, Νικόλαος Κατσάμπας, ο Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Θωμάς Τσέλιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα, Νικόλαος Καρούμπαλης, η Δημοτική Αστυνομία, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, Νίκος Πασχάλης, η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Τασούλα Φιλαρέτου, ο εκπρόσωπος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, Θάνος Τζούμας, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης, Κατερίνα Σάχου, και χειριστές οχημάτων του Δήμου.
Οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τον πλήρη επιχειρησιακό σχεδιασμό τους και τις προβλεπόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με όλους τους επιχειρησιακούς φορείς είναι σε 24ωρη ετοιμότητα με ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Δήμου σε περίπτωση ανάγκης.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή να επικρατήσει σε όλη τη χώρα.Ειδικότερα ως κύρια χαρακτηριστικά σημειώνονται: χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι,καταιγίδες, χιονοπτώσεις και παγετός.
Θα πρέπει από την Κυριακή 14.2.2021 που αναμένεται η κορύφωση των καιρικών φαινομένων
-όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές να έχουν φροντίσει για τα απαραίτητα εφόδια
-οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί να έχουν μεριμνήσει για την επάρκεια των αναγκών των αγροτικών μονάδων τους
-να αποφεύγονται οι μετακινήσεις παρά μόνο σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης
Από την Κυριακή 14.2.21 έως και την Πέμπτη 18.2.21 απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων σε στενές οδούς και περιοχές του αστικού ιστού, όπως η οδός Ξανέμου, η περιοχή Μεσόγεια, η πλατεία Τριών Ιεραρχών, η πλατεία Κοίμησις της Θεοτόκου και οι οδοί επί των δύο εισόδων του παλιού Κέντρου Υγείας.
Υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημαρχείο: 2427350101
Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου:2427023713
Δημοτική Αστυνομία:2247351320





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις