Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου | 2η Ανοιχτή συζήτηση με γονείς από το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ...otisimvenistinskiathonews.GR

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Ανοιχτή συζήτηση με γονείς από το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου, Μουτζούρη Αναστασία-Ψυχολόγος, Ντούσκου Παρασκευή-Κοινωνική Λειτουργός και Γουνελά Κυριακή-Ψυχολόγος ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Διευθυντή του Γυμνασίου Σκιάθου κυρίου Ζήκου Ιωάννη, της Εκπαιδευτικού-Συμβούλου Σχολικής Ζωής κυρίας Αρμαμέντου Άννας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 04/05/2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας 2η ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς, με θέμα “Η στάση των γονέων απέναντι στο παιδί που δίνει εξετάσεις”.
Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σχετικά με το άγχος των εξετάσεων των παιδιών τους, να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των εφήβων στην συγκεκριμένη περίοδο και να ενισχύσουν τον υποστηρικτικό τους ρόλο. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν αφορούσαν το τι είναι άγχος, πότε το βιώνουμε, οι διαφορές ανάμεσα στο φυσιολογικο-εποικοδομητικό άγχος και το χρόνιο-βλαβερό άγχος, τα συμπτώματα του άγχους και πως τα αναγνωρίζουμε στο παιδί μας, τρόπους αντιμετώπισης, χειρισμού και στήριξης του εφήβου. Επίσης έγινε μια σύντομη συζήτηση για τις φοβίες που μεταφέρονται από τους γονείς στα παιδιά και τους τρόπους διαχείρισης τέτοιων συναισθημάτων. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να κατανοήσουν την περίοδο των εξετάσεων, η οποία είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη, με αγωνία και άγχος περίοδος τόσο για τους εφήβους όσο και για τους γονείς.
Η ανταπόκριση των γονέων στην συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενθαρυντική.
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή, την Εκπαιδευτικό-Σύμβουλο σχολικής ζωής και το σύλλογο διδασκόντων για το κάλεσμα και τη συνεργασία!
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου.
Το “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου”, υλοποιείται από τον Δήμο Σκιάθου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.α ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020.
Επικοινωνία:
Παλιό λιμάνι, 37002 , Σκιάθος
24270-29681
kentrokoinotitas@n-skiathos.gr









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις