Λεύκωμα «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…» από το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου...otisimvenistinskiathonews.GR

 Ένα λεύκωμα με 320 φωτογραφίες της παλιάς Σκιάθου,
στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Αγγλικά. Ένα λεύκωμα που δεν πρέπει να λείπει από καμία Σκιαθίτικη βιβλιοθήκη και σπίτι.

Φόρμα Επικοινωνίας.
Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου
Δ/ση: Ανατολική Παραλία, Σκιάθος 37002
τηλ 6945107626 – 24270 23504 / Ε-mail: skiathosmaritime.m@gmail.com

Λεύκωμα «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…» από το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου

Οι «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…» παρουσιάζουν μοναδικά τεκμήρια για τη ζωή στη Σκιάθο του παρελθόντος, είναι χωρισμένες σε 14 ενότητες και αποτυπώνουν την καθημερινότητα των Σκιαθιτών από τον 19ο αιώνα, μέχρι τον πρώτο καιρό της Μεταπολίτευσης.
Αρκετές από τις παλαιότερες φωτογραφίες απεικονίζουν τοπία του νησιού των Βορείων Σποράδων. Στις υπογραφές μπορεί κάποιος να διακρίνει τα ονόματα των Στουρνάρα και Διαμαντόπουλου, αλλά και του Σίμου Λαδόπουλου, γνωστού φωτογράφου από τη Σκόπελο. Ο κύριος, όμως, όγκος του φωτογραφικού αρχείου προέρχεται από ντόπιους, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι προήλθε από την αγορά του αρχείου του Νίκου Μαστρογιάννη από τα Λεχώνια.
Στο λεύκωμα αποτυπώνεται υλικό με αγαπημένα για το νησί θέματα, όπως είναι τα καρνάγια, ο Σκιαθίτης και η θάλασσα, τα ταξίδια, η παραδοσιακή φορεσιά, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, επαγγέλματα, εκδρομές και πανηγύρια, σχολικές και στρατιωτικές αναμνήσεις, καφενεία και καθημερινή ζωή.
Αποτελεί δε μία τεράστια κληρονομιά για το νησί, ενώ, σύμφωνα με τον εκδότη, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να γίνει και ένας δεύτερος τόμος, δεδομένου ότι υπάρχει άπειρο υλικό
.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις