3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"...otisimvenistinskiathonews.GR



Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στο Κλειστό Θέατρο Μπούρτζι, μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, θα πραγματοποιήσουν τη θεατρική παράσταση : Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Βρετανού συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς.
Ο Ντίκενς, συγγραφέας της Βικτωριανής εποχής, έχει καταφέρει μέσα από τα βιβλία του να πλάσει χαρακτήρες που αντέχουν μέσα στον χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Εμπενέζερ Σκρουτζ. Ο Ντίκενς για να πλάσει τον Εμπενέζερ δανείστηκε πολλά χαρακτηριστικά από τον Τζον Μέγκοτ, που έζησε τον 17ο αι. και άλλαξε το όνομά του προκειμένου να κληρονομήσει τον πάμπλουτο θείο του.
Στο έργο αυτό τα δύο θέματα που θίγονται είναι η κοινωνική αδικία και η φτώχεια, κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Βικτωριανής Αγγλίας.
Ο μίζερος τσιγκούνης Εμπενέζερ Σκρουτζ λέει πως τα Χριστούγεννα είναι απάτη. Η ανατροπή στη ζωή του έρχεται, όταν εμφανίζεται ένας απρόσκλητος επισκέπτης, το πνεύμα του παλιού συνεταίρου του, που τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει ζωή. Τον επισκέπτονται λοιπόν τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων, που του δείχνουν τα λάθη του καθώς και ανθρώπους που έχουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους 365 μέρες τον χρόνο. Έτσι ο Εμπενέζερ μόνο στα τελευταία χρόνια της ζωής του καταφέρνει να ζήσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να καταλάβει τι πραγματικά σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία. Η εμπειρία του τον μεταμορφώνει και τον μετατρέπει στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης.
Ο Ντίκενς είναι συναισθηματικά δεμένος με τους ήρωες του έργου του, γιατί όταν έγραψε τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία βρισκόταν κι αυτός σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση.
Ο ίδιος πίστευε σε μια φιλοσοφία Χριστουγέννων, επίκαιρη και σήμερα, δηλαδή ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις σχέσεις των ανθρώπων.
Λένα Κουτούμπα Νηπιαγωγός

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol) είναι νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1843.[2] Αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Η νουβέλα είχε άμεση επιτυχία και αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις