ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ | Ζευγάρι κρατούσε αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά του

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας συνέλαβε ένα ζευγάρι, το οποίο κρατούσε αιχμάλωτα, κλεισμένα στο σκοτάδι και αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά του. Την υπόθεση αποκάλυψε ένα από τα κορίτσια της οικογένειας, που κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να καλέσει την άμεση δράση.
Εναντίον του Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίς Άνα Τέρπιν, 49 ετών, που ζούσαν στο Πέρις, νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βασανιστήρια και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, ενώ κρατούνται με εγγύηση εννέα εκατομμυρίων δολαρίων για τον κάθε ένα.
Ένα από τα παιδιά της οικογένειας, ένα κορίτσι 17 ετών, κατάφερε να βάλει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών, αφότου κατόρθωσε να διαφύγει και να καλέσει αριθμό 911, που χρησιμοποιείται για έκτακτες ανάγκες, από ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε στο σπίτι.
Η αστυνομία εντόπισε τα 13 παιδιά τους, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, κλεισμένα στο σπίτι, στο σκοτάδι, με κάποια από αυτά «να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους με αλυσίδες και λουκέτα».
Η 17χρονη, σύμφωνα με τις αρχές, έμοιαζε να είναι «μόλις 10 ετών και ελαφρά υποσιτισμένη» και ανέφερε ότι «οι δώδεκα αδελφοί και αδελφές της κρατούνταν μέσα στο σπίτι των γονιών τους, διευκρινίζοντας ότι κάποιοι εξ αυτών ήταν δεμένοι με αλυσίδες και λουκέτα».
Προς το παρόν οι Τέρπιν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για την πράξη τους.
Αρχικά η αστυνομία θεώρησε πίστεψε ότι τα 12 άτομα που εντόπισε «υποσιτισμένα και πολύ βρώμικα» ήταν όλα ανήλικα, ωστόσο διαπίστωσε ότι υπήρχαν και επτά ενήλικες, ηλικίας 18 με 29 ετών.
Τα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων έχει ξεκινήσει έρευνα.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά κανείς δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Το σπίτι της οικογένειας ήταν πολύ φροντισμένο, απ' έξω υπήρχαν τρία αυτοκίνητα και ένα λεωφορειάκι παρκαρισμένα.
Όπως γίνεται συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις, οι γείτονες ισχυρίζονται ότι «έπεσαν από τα σύννεφα» και απορούν πώς η οικογένεια κατάφερε να κρύψει αυτό τον εφιάλτη.
Για πολλά χρόνια σπάνια είχαν δει τα παιδιά, είτε να παίζουν είτε να κάνουν μικροδουλειές στον κήπο, όπως να κουρεύουν τα δέντρα.
Ο Τέρπιν είχε κηρύξει πτώχευση δύο φορές ενώ η σύζυγός του δεν εργαζόταν. Ο ίδιος εμφανίζεται ως διευθυντής ιδιωτικού σχολείου στο Πέρις, με έδρα τη διεύθυνση της κατοικίας του, και εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και ότι δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.
https://www.efsyn.gr/arthro/zeygari-kratoyse-alysodemena-ta-13-paidia-toyhttps://www.efsyn.gr/arthro/zeygari-kratoyse-alysodemena-ta-13-paidia-toy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις