Γιορτάζει ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Τριών Ιεραρχών Σκιάθου 2018

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Τριών Ιεραρχών Σκιάθου πανηγυρίζει με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στις 30 Ιανουαρίου τους τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος. Η πανήγυρη ξεκινά στις 29 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, όπου στις 5 το απόγευμα ψάλλεται Μικρός Εσπερινός, ενώ αργότερα αρχίζει η Αγρυπνία, η οποία περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Μεγάλο Εσπερινό με Λιτή και Αρτοκλασία και μέρος του Όρθρου μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ψάλλεται το πρωί το υπόλοιπο του Όρθρου και στη συνέχεια τελείται η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Νωρίς το απόγευμα της 30ηςΙανουαρίου τελείται Εσπερινός με Παννυχίδα, ο οποίος είναι γνωστός ως το Μνημόσυνο των Κτιτόρων, όπου μνημονεύονται όσοι κληρικοί και λαϊκοί διηκόνησαν και υπηρέτησαν στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Σκιάθου.

Πρόγραμμα:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2018 ώρα 18:00 μ.μ  Μικρός Εσπερινός, Αγρυπνία, η οποία περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Μεγάλο Εσπερινό με Λιτή και Αρτοκλασία και μέρος του Όρθρου μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο

Τετάρτη 30  Ιανουαρίου 2018 ώρα 07:30 π.μ
Εορτής των Τριών Ιεραρχών ψάλλεται το πρωί το υπόλοιπο του Όρθρου και στη συνέχεια τελείται η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . 

Τετάρτη 30  Ιανουαρίου 2018 ώρα 05:30 π.μ
Νωρίς το απόγευμα της 30ηςΙανουαρίου τελείται Εσπερινός με Παννυχίδα, ο οποίος είναι γνωστός ως το Μνημόσυνο των Κτιτόρων, όπου μνημονεύονται όσοι κληρικοί και λαϊκοί διηκόνησαν και υπηρέτησαν στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Σκιάθου.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις